زیتون سیاه یا زیتون سبز
زیتون رنگهای متفاوتی مثل سبز، زرد و سیاه دارد که مهمترین نوع رنگی آن زیتون سبز و سیاه است. برخی نیز با مشاهده زیتون های سیاه روی درختان در ایران به غلط تصور میکنند زیتون سیاه از رسیدن کامل زیتون سبز حاصل میشود، در حالی که اینطور نیست و زیتون سیاهی که درایران روی درخت مشاهده میشود همان زیتون سبز یا روغنیست که در صورت برداشت دیر هنگام سیاه میشود که مناسب کنسرو نیست.
از نظر ارزش غذایی زیتون سیاه واقعی و زیتون سبز یا زرد تفاوتی با هم ندارند.
زیتون سیاه به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص و نوع خاک در کشور ما قابلیت رشد خوبی ندارد و هیچ نوع زیتون سیاهی همکنون در باغات ایران کشت نمیشود مگر دانه های روغنی که به دلیل نرم شدن هنگام سیاه شدن قابلیت کنسرو ندارند
کشورهایی مثل اسپانیا و ایتالیا تولیدکنندگان اصلی آن به شمار میروند، ولی به دلیل آنکه واردات آن از کشورهای مذکور پرهزینه است، متاسفانه برخی سودجویان با خرید زیتون سبز معمولی و فرآوری با ترکیبات آهندار، محصول را سیاه کرده و به قیمت بالایی در بازارهای کشور های مختلف از جمله کشورمان بفروش میرسانند.
تشخیص اصل یا تقلبی بودن زیتون سیاه توسط افراد عادی تقریبا غیر ممکن است و تنها افراد متخصص با انجام آزمایشهای گیاهشناسی قادر به شناسایی خواهند بود. از اینرو، توصیه میشود شهروندان از خرید زیتونهای سیاه فله و بعضا حتی بسته بندی جدا خودداری کنند.
نکته قابل توجه اینکه زیتون سیاه های وارداتی برای سلامت من و شما وارد نمیشوند بلکه برای سودجویی عده ای وارد کننده که اکثرا هم قاچاقی وارد میشوند میباشند.