» مطالب برای 1395 سال

 
 
 

زیتون سیاه

نویسنده: Hamidi | تاریخ: 4-11-1395, 17:41 | بازدیدها: 17890

0
زیتون سیاه یا زیتون سبز


زیتون سیاه


زیتون رنگ‌های متفاوتی مثل سبز، زرد و سیاه دارد که مهم‌ترین نوع رنگی آن زیتون سبز و سیاه است. برخی نیز با مشاهده زیتون های سیاه روی درختان در ایران به غلط تصور می‌کنند زیتون سیاه از رسیدن کامل زیتون سبز حاصل می‌شود، در حالی که این‌طور نیست و زیتون سیاهی که درایران روی درخت مشاهده میشود همان زیتون سبز یا روغنیست که در صورت برداشت دیر هنگام سیاه میشود که مناسب کنسرو نیست.
از نظر ارزش غذایی زیتون سیاه واقعی و زیتون سبز یا زرد تفاوتی با هم ندارند.
زیتون سیاه به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص و نوع خاک در کشور ما قابلیت رشد خوبی ندارد و هیچ نوع زیتون سیاهی همکنون در باغات ایران کشت نمیشود مگر دانه های روغنی که به دلیل نرم شدن هنگام سیاه شدن قابلیت کنسرو ندارند
کشورهایی مثل اسپانیا و ایتالیا تولیدکنندگان اصلی آن به شمار می‌روند، ولی به دلیل آن‌که واردات آن از کشورهای مذکور پرهزینه است، متاسفانه برخی سودجویان با خرید زیتون سبز معمولی و فرآوری با ترکیبات آهن‌دار، محصول را سیاه کرده و به قیمت بالایی در بازارهای کشور های مختلف از جمله کشورمان بفروش میرسانند.

تشخیص اصل یا تقلبی بودن زیتون سیاه توسط افراد عادی تقریبا غیر ممکن است و تنها افراد متخصص با انجام آزمایش‌های گیاه‌شناسی قادر به شناسایی خواهند بود. از این‌رو، توصیه می‌شود شهروندان از خرید زیتون‌های سیاه فله و بعضا حتی بسته بندی جدا خودداری کنند.

نکته قابل توجه اینکه زیتون سیاه های وارداتی برای سلامت من و شما وارد نمیشوند بلکه برای سودجویی عده ای وارد کننده که اکثرا هم قاچاقی وارد میشوند میباشند.

موضوع: ---

 

روش خانگی تهیه زیتون پرورده

نویسنده: حمیدی | تاریخ: 4-11-1395, 17:13 | بازدیدها: 32461

3
روش خانگی تهیه زیتون پرورده


مواد لازم
خرید زیتون بی هسته باغداران شمال 1 کیلوگرم
گردوی اسیاب شده 150 گرم
سبزیجات معطر (گلپر،پونه،مرزه،رزماری،شش شاخ یا چوچاغ و ...) به اندازه کافی
سیر 2 حبه
نمک حداقل ممکن
رب انار ملس، چهار قاشق غذا خوری
ابلیمو چند قطره
پیاز ریز شده یک عدد
انار دانه شده بمقدار لازم
روغن زیتون 20 گرم
طرز تهيه
گردو،سبزیجات، نمك، سير رنده شده، رب انار ترش و شیرین ، روغن زیتون، و پیاز را کاملا مخلوط كنيد در اخر زيتون را نیز مخلوط كنيد
نکته
لازم است برای جا افتادن پرورده حداقل 2 ساعت صبر کنید.
بر اساس سلایق مختلف چاشنی زیتون زیتون پرورده قابل تغییر است.
طرز تهیه زیتون پرورده بازاری و زیتون پرورده شمال و زیتون پرورده صنعتی نیز با حفظ همین ساختار تغییراتی بر اساس بازار و مزاج مشتریان است.
نکته:
سبزیجات معطر کمی سلیقه ایست ولی در اندازه گلپر دقت کنید زیاده روی در مصرف موجب تلخ شدن پرورده میشود
در خرید زیتون بدون هسته دقت کنید زیتون ها بافت نرم نداشته و بوی بدی ندهند

زیتون پرورده خانگی

موضوع: زیتون, زیتون پرورده, باغدارن